Concurs: "Ia atitudine pentru mediu"

December 21st, 2009

Concurs cu tema “IA ATITUDINE PENTRU MEDIU!”

In data de 11.02.2010 Consiliul Judeţean Bistriţa Năsăud organizează, in oraşul Bistriţa, seminarul concurs de idei de mediu cu tema: „Ia atitudine pentru mediu”

Acest concurs este destinat tuturor elevilor de liceu din judeţul Bistriţa-Năsăud, punându-i faţă în faţă, într-o competiţie cu scop educativ. Ei vor forma echipe de minim 5 persoane şi vor concepe campanii sau activităţi cu rol de a atrage atenţia opiniei publice asupra pro-blemelor de mediu din judeţ. Conceptul fiecărei echipe va fi prezentat juriului sub forma unui proiect în format text, susţinut verbal.

Elevii vor avea la dispoziţie un ghid pentru realizarea proiectelor, vor fi îndrumaţi şi asistaţi de organizatori şi cadre didactice pentru a pregăti campanii sau acţiuni cu scop de a fi implementate chiar de ei.

Premiul cel mare în valoare de 5000 de lei va fi destinat finanţării şi implementării proiectului câştigător.

Prin participarea la acest concurs se stimulează spiritul de echipă, dezvoltarea abilităţilor de organizare şi de implicare activă în societate. Este foarte important ca tânăra generaţie să înveţe importanţa acţiunilor pentru protecţia mediului, care trebuie să fie o practici vo-luntare şi responsabile pentru cât mai mulţi cetăţeni.

Concursul va avea un dublu rol: educativ şi informativ, deoarece participanţii vor reflecta asupra problemelor de mediu, vor căuta soluţii şi idei, vor participa la prezentarea proiectelor realizate de colegii lor, vor participa la evaluare şi, cei mai buni dintre ei, vor realiza campanii sau acţiuni de mediu cu impact mare asupra cetăţenilor judeţului.

Data: 11.02.2010

Locaţie: Sala de Festivităţi a Colegiului Naţional Liviu Rebreanu

Organizatori:

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud

Program: