Concursul Fotoreporter pentru mediu si-a desemnat castigatorii!

March 23rd, 2010

img_9623

Concursul “Fotoreporter pentru mediu” ne-a arata cum traim prin intermediul a peste 200 de imagini trimise pe adresa de internet pusa la dispozitia concurentilor. Majoritatea imaginilor prezentau munti de gunoiaie sau peturi plutind pe ape.


Organizatorii au selectat 62 fotografii care au expuse la Muzeul Judetean Bistrita. Alaturi de aceste imagini tulburatoare au fost expuse imagini care au aratat o alta fata a orasului Bistrita – un oras fermecator, plin de istorie si traditie.


Aceasta antiteza are rolul de a stimula constiinta privitorilor in sensul de a lua atitudine pentru imbunatatirea mediului in care traiesc.


,,Să reconstruim lumea din detalii, să punem cap la cap piese alese subiectiv, să uităm realitatea şi să deschidem ochii din nou. E un exerciţiu. Aveţi în faţă detaliile unui oraş bogat, misterios şi rafinat. Aveţi în faţă detaliile unui mediu suferind de bogăţia prost înţeleasă. Sunt detalii aceleiaşi lumi. Putem vedea doar partea minunată a lucrurilor ignorând…sau putem schimba detaliile”, sunt cuvinte scrise pe un fluturaş împărţit de organizatori, vizitatorilor.


După o deliberare destul de lungă, juriul a decis:

Locul III- Darius Popârţac

Locul II- Corina Catiul

Locul I- Dumitru Rotari