E timpul sa oprim poluarea mediului!

March 25th, 2010

 

La primele ore ale diminetii, bistritenii s-au trezit cu o surpriza care a intrigat pe toata lumea – ceasuri uriase in zone cu trafic intens acoperite pe o suprafata de 2 treimi cu deseuri, iar pe o treime cu iarba. Ce sa insemne oare? Unii se opreau si zambeau, altii erau revoltati vazand gunoaiele, presa a venit si a luat interviuri pe strada. La ora 11 misterul, descifrat totusi de o mare parte a bistritenilor,  a fost dezvaluit – s-a lansat campania “E timpul sa oprim poluarea mediului!”.

 

Au fost puse panouri cu acest mesaj deasupra ceasurilor si zeci de tineri imbracati in verde s-au raspandit pe strazile orasului distribuind pliante tiparite pe hartie reciclata cu acelasi mesaj.

 

Ceasurile acoperite in cea mai mare proportie de gunoaie, in defavoarea spatiului verde, atrag atentia asupra faptului ca deja mediul sufera prea mult din cauza neglijentei noastre si trebuie sa actionam.

 

Ceasurile au fost realizate cu sprijinul a 25 voluntari bistriteni si a unei firme de constructii care ne-a pus la dispozitie o parte din materiale, masina si personal. Deseurile folosite au fost stranse de pe strazile orasului din zone unde acestea au fost aruncate la intamplare.

 

Mesajul campaniei va ajunge in urmatoarele zile in casele tuturor locuitorilor judetului, care vor beneficia de proiectul implementat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud privind implementarea unui sistem de management integrat al deseurilor solide.