Seminar

February 3rd, 2010

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a organizat seminarul cu tema implementării proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bistriţa – Năsăud”, în data de 2 februarie 2010, ora 10.00, la sediul situat în Bistriţa, Piaţa Petru Rareş nr. 1, Sala Mare de Şedinţe. Invitaţi: reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, primari din Judeţul Bistriţa-Năsăud, reprezentanţi ai instituţiilor publice din judeţ, lideri de opinie locali.

Reprezentantii primariilor din judet au venit in numar mare pentru a se informa in legatura cu stadiul actual de implementare a proiectului, pentru a pune intrebari si a-si manifesta ingrijorarea fata de aspectele financiare ale proiectului. Cele mai intens dezbatute teme au fost taxa de salubritate care va fi perceputa populatiei si contributia proprie a fiecarei primarii pentru cofinantarea proiectului.

In final, concluzia au fost ca reciclarea deseurilor este o obligatie asumata, care va fi indeplinita prin intermediul acestui proiect, cu beneficii majore atat pentru administratiile publice locale, cat si pentru cetateni.